Walkendorffarne/Valckendorfarne på Klingstrup

Foto:Ann Walkendorff

Foto:Ann Walkendorff

 

God fortsättning på det nya året!
Sitter och bläddrar i mina böcker som handlar om släkten. Jag har numera en gammal bok från 1882 i min ägo. Den är skriven av prof. Schurmann och heter Valckendorferne paa Klingstrup. Boken är dedikerad av författaren till en Hr. Stiftesamtmand Baron Bille-Brahe.
Klingstrup Gods omnämns redan 1351. Gården var i Walkendorffarnas ägo mellan 1637-1772. Under dessa år gifte de sig med bl a Brahe och Bille som kom att bli mina direkta anmödrar. Deras initialer från 1643 finns forfarande bevarade på den ladugård som Henning Walkendorff lät uppföra. Så det känns speciellt att bläddra i boken som handlar om Walkendorff, och som ägts av en Bille-Brahe.

Klingstrup_560px

foto från www.klingstrup.com

 

Foto: Ann Walkendorff

Foto: Ann Walkendorff

foto: www.klingstrup.com

foto: www.klingstrup.com

HV.KB.ABK (Henning W., Karen Brahe og Anne Barnekow)

© Copyright Ann Walkendorff, All rights Reserved. Written For: The story of the noble family Walkendorff
Please follow and like us:
error